Özel tasarım dekoratif fiber saksı Modelleri
Fiber Saksı
Fiberglass da denilen fiber adlı malzeme, cam elyafının ısıtılması, reçine ile sertleştirilmesi ile elde edilen bir üründür. Çok sağlam bir plastik olarak da tanımlanabilir. Mimaride ve inşaatta çok sık kullanılan ürün, sağlamlaştırma malzemesi işlevi de görebilir. Fiberglass, sağlam bir metal olan çelikten daha dayanıklıdır, üstelik çok da hafiftir. Bu sebeple de dekoratif ürün ve saksı üretiminde sıklıkla kullanılan bir malzeme olarak karşımıza çıkmaktadır. Hafif, taşınması ve işlenmesi kolay, sağlam bir malzeme olan fiberglass, sıcaktan veya çok soğuktan zarar görmez. Aynı zamanda su da geçirmeyen malzeme, tüm bu özellikleriyle saksı yapımında kullanılmaya elverişlidir. Fiber saksılar, istenilen modelde ve renkte üretilebilmekte, boyutları müşterinin kullanım alanına göre değişebilmektedir. Herhangi bir yapı markette veya dekoratif ürünler satan mağazada bulunabilen saksılar, fiyat olarak da uygundurlar.
Çelik saksılar ağır oluşları sebebiyle her yerde tercih edilemezler ve evde kullanımları konforlu değildir. Alüminyum, metal, fiberglass, taş, seramik gibi farklı malzemelerden yapılan saksılar iç mekanlarda kullanıma daha uygundur. Farklı boyut ve renklerde birçok modeli bulunan fiber saksılar, yalnızca canlı bitkileri yetiştirmek için değil, kuru çiçek ve dallarla dekoratif köşeler hazırlamak için de idealdir. Uzun yıllar kullanılmaları ve kaplamaları sebebiyle renk kaybı gibi sorunlarla karşılaşmanın önüne geçmeleri, dekorasyon sırasında tercih edilmelerinde etken bir faktördür. Pembe, mor, kırmızı gibi renkler genç odalarının dekorasyonunda kullanıldığında odaya enerji ve canlılık katacaktır.
Her Ortama Renk Katar
Saksıların devrilebileceği merdiven ve kış bahçesi gibi yerlerde kullanacağınız renkli fiber saksılar ile ortama renk katabilirsiniz. Eğer salonunuzda sade mobilyalara, açık renk tonlarına ağırlık verdiyseniz dekorasyonu canlı renklerle tamamlamanız buranın enerjisini yükseltecektir. Fiber saksıların sarı, mor, kırmızı, turuncu gibi canlı renkli olanlarından tercih edip saksıları yere, köşelere ya da sehpa üzerine yerleştirebilirsiniz. Seramik saksıların aksine daha hafif bir malzemeden üretilen fiber saksılar, istediğiniz zaman yerlerini değiştirebilmeniz için size kolaylık sağlar. Fiber saksıların seri üretiminin kolay yapılması, aynı saksının yüzlerce çeşidini bulmayı da mümkün kılar. Dolayısıyla seçim konusunda daha özgür olursunuz. Seramik ve ahşap saksılarda bulmakta zorlanacağınız renkleri, fiber saksılarda kolayca bulabilirsiniz. Özellikle yeşil yapraklı bitkiler için kullanacaksanız saksıyı da yeşilin başka bir tonundan seçmeniz bütünlüklü ve sade bir uyum yakalamanıza yardımcı olacaktır. Fiber saksıların her bütçeye uygun modelini bulmak mümkündür.
Geometrik Fiber Saksılar
Fiberglass kolay şekillendirilebilen bir malzeme olduğu için ortaya çıkan saksı çeşitleri de hayal gücünün sınırlarını zorlar. Asimetrik formlara sahip fiber saksıların yanı sıra geometrik şekilli, arkası düz, ayaklı fiber saksı modelleri de mevcuttur. Özellikle arkası düz olanlar, duvara dayamak için idealdir. Hem yerden tasarruf sağlarlar hem de olası çarpmalara karşı mevcut alanı genişletirler. Bu tür fiber saksıları duvara monte ederek de kullanabilirsiniz. Hatta dış kapınızın kenarına koyup içine kuru çiçekler yerleştirerek dekoratif bir giriş hazırlayabilirsiniz. Fiber saksıların bir kısmında gizli su haznesi de vardır. Saksıyı satın alırken bu özelliği gözetiyorsanız ona göre farklı modellere yönelebilirsiniz. Gizli su haznesi, saksıdaki bitkinin fazla suyu biriktirmesi için bir alan tanır. Böylece delikli olmayan saksılarda fazla su bir şekilde dışarı atılmış olur, bitkide herhangi bir çürüme ve bozulma meydana gelmez.
Fiber saksılar, polyester saksı olarak da adlandırılır. Genellikle kalabalık mekanlarda tercih edilen bu saksılar suya dayanıklı oldukları için her iklime uyumludurlar. Salonunuzda aynı model ve renk saksıları farklı boyutlarıyla yan yana koyduğunuzda zengin bir duruş sergileyeceklerdir. Geometrik formdaki fiber saksıların yüksek modelleri ise evlerinde modern bir çizgi yakalamak isteyen müşteriler tarafından seçilebilir. Fiber saksıda kullanılan cam elyafının aynı zamanda yalıtım malzemesi oluşu, saksının uzun ömürlü olacağının da bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Kireçlenmemesi, metal saksılarda olan pas olayını yaşatmaması, balkon gibi havayla doğrudan temas eden yerlerde de bu saksıları tercih sebebi haline getirir. İlerleyen yıllarda bakım da gerektirmeyen fiber saksıların temizliği de oldukça kolaydır. Nemli bir bezle silinmeleri yeterlidir. Fiber saksılar tavandan bir zincirle veya iple sarkıtılarak da kullanılabilir. Görüldüğü gibi fiber saksı modelleri ve çeşitleri sınırsızdır.